Hazánk energiaellátásáról osztott meg információkat Szijjártó Péter + videó

A tárcavezető egy interjúban Ukrajna európai uniós felvételéről is beszélt.

Forrás: Facebbok, RIA Novosztyi2023. 10. 14. 12:20
null
2023.10.02. Budapest Szijjártó Külügyi és külgazdasági miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonságban van Magyarország energiaellátása – erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán közzétett videójában.

6️⃣2️⃣🆚2️⃣9️⃣

6️⃣2️⃣🆚2️⃣9️⃣

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, October 14, 2023

A tárcavezető a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek is adott interjút Moszkvában. Természetesen szóba kerültek az orosz–magyar gazdasági kapcsolatok is, különös tekintettel az energiaellátásra. Magyarország elégedett az Oroszországgal folytatott energetikai együttműködéssel, különösen a gázszállítások terén, és nem tartja szükségesnek a hosszú távú szerződés módosítását – jelentette ki Szijjártó Péter a RIA Novosztyinak.

A tárcavezető a magyar–ukrán kapcsolatokról is beszélt az orosz hírügynökségnek. Elmondta, Magyarország addig nem hajlandó tárgyalásokat kezdeni Ukrajna európai uniós felvételéről, amíg Kijev nem törli el a kárpátaljai magyarokat diszkrimináló törvényeket.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.