Hercog államelnök vészhelyzeti egységkormányt sürgetett Izraelben

Vasárnap esti beszédében Jichák Hercog államelnök nemzeti vészhelyzeti egységkormány létrehozását sürgette.

Forrás: MTI2023. 10. 08. 21:42
null
Gáza, 2023. október 8. Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án. Elõzõ nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli hadsereg ezután ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, valamint északon a libanoni határnál. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jichák Hercog államelnök a minden helyi tévécsatornán sugárzott beszédében hangsúlyozta Izrael szombati iszlamista terrortámadás okozta rendkívül nehéz helyzetét, és a nemzeti összetartozás fontosságát méltatta.

A támadást végrehajtó palesztinokat embertelen szörnyeknek nevezte, és felszólította az izraelieket, hogy ne terjesszék az iszlamista Hamász szervezet internetre feltöltött videóit és a háborús pletykákat, és tartsák be a polgári védelem utasításait. Kiemelte, hogy mivel nincs más alternatíva, Izrael felül fog emelkedni a történteken, s az országban élők hazájukért harcolva győzni fognak. Üzenete végén nemzeti vészhelyzeti egységkormány megalakítását sürgette.

Borítókép: Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában.
(Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.