Hidvéghi Balázs: A schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak

Az Európai Parlament szerdán vitát tart az új uniós migrációs csomag gyors elfogadásáról.

Forrás: MTI2023. 10. 04. 11:48
null
EP-099886A_HIDVEGHI_PORTRAIT Fotó: Didier BAUVERAERT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban arra hívta fel a figyelmet: a schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak az illegális migránsok által alkalmazott erőszak miatt. Nemrégiben lőfegyverekkel támadtak határőrökre a magyar határon − emlékeztetett az Európai Parlament vitáján az új migrációs csomagról.

Meg kell állítani az illegális migrációt, ugyanis az elpusztítja az európai életmódot, és bizonytalanságot okoz az állampolgárok körében

 − jelentette ki.

– Mi, kelet-közép-európaiak nem azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy veszélyebe sodorjuk a szabad mozgásunkat, a kultúránkat, és megfosszuk állampolgárainkat a biztonságuktól − fogalmazott. − Magyarország meg fogja védeni magát, életmódját, kultúráját és az állampolgárait − tette hozzá a felszólalásában Hidvéghi Balázs.

 

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: Didier Bauveraert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.