Kiutasítják az antiszemita külföldieket Nagy-Britanniából

A bevándorlásért felelős miniszter nemrég közölte, hogy az antiszemitizmussal vádolt külföldi állampolgárok vízumának visszavonása már folyamatban van.

2023. 10. 25. 14:27
null
London, 2023. október 9. A palesztinok mellett tüntetõ emberek Izrael londoni nagykövetsége elõtt 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/AP/PA/Jordan Pettitt Fotó: Jordan Pettitt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia bevándorlásért felelős minisztere, Robert Jenrick azt javasolta, hogy utasítsák ki az országból az állampolgársággal nem rendelkező, antiszemitizmusra uszító személyeket.

Jenrick elmondta, hogy nem részletezi azon vízumtulajdonosok eseteit, akiknek felülvizsgálják a tartózkodási engedélyét, ugyanakkor megjegyezte, hogy tudnak olyan személyekről, akik a terroristák tevékenységét és a Hamászt dicsőítették.

A konzervatív miniszter, akit arról kérdeztek a Times Radio műsorában, hogy ha valaki palesztin zászlót lenget egy tüntetésen, akkor visszavonhatják-e a vízumát, azt mondta:

Nem, mi hiszünk a szólásszabadságban. De nem értek egyet azzal a feltevéssel, hogy valakinek, aki látogatóként van itt az Egyesült Királyságban, joga van antiszemitának lenni, fenyegetni a brit közösségeket, és ennek ellenére hazánkban maradhat, hacsak nem követ el bűncselekményt. Úgy gondolom, hogy vannak olyan magatartásformák, amelyeket ugyan nem szankcionál a jog, ugyanakkor helytelenek. Ha ezek az emberek nem brit állampolgárok, hanem csak látogatók az országunkban, akik élvezik az itt élés kiváltságait, és brit embertársaik között élhetnek, akkor attól tartok, hogy a vízumukat vissza kell vonni, és el kell hagyniuk az országot.

A miniszter emellett undorítónak ítélte, hogy egyes csoportok a terroristák tevékenységét dicsőítették Anglia-szerte. 

Bevándorlási miniszterként nem nézhetek egy brit zsidó ember szemébe, és nem mondhatom azt, hogy megengedtem valakinek, aki így viselkedik, hogy kedvünkre maradjon ebben az országban. Ez helytelen. Ha valaki ebbe az országba jön, akkor a brit értékekhez tartsa magát.

– jelentette ki a politikus, aki elárulta, Anglia és Wales-szerte arra utasították a rendőrfőnököket, hogy jelentsenek a Belügyminisztériumnak minden figyelembe vehető példát. 

Borítókép: A palesztinok mellett tüntető emberek Izrael londoni nagykövetsége előtt (Fotó: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.