Lelőtték a politikust, aki Ukrajnát vezethette volna

Sajtóinformációk szerint Oleg Cerjovot szánta Vlagyimir Putyin Ukrajna élére, amennyiben sikerült volna elmozdítani Zelenszkijt.

2023. 10. 27. 21:19
Oleg Tsaryov, a Ukrainian politician supporting the self-proclaimed Donetsk People's Republic, attends a news conference in Donetsk
UKRAINE-CRISIS/ Oleg Tsaryov, a Ukrainian politician supporting the self-proclaimed Donetsk People's Republic, attends a news conference dedicated to a new law on the battle flag of Novorossiya (New Russia) in Donetsk, eastern Ukraine, August 22, 2014. REUTERS/Maxim Shemetov (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT HEADSHOT) Fotó: Reuters/Maxim Shemetov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tisztviselő közlése szerint Oleg Carjov oroszbarát volt ukrán politikus az életéért küzd, miután meglőtték krími otthonában.

Oleg Carjov, akit sajtóinformációk szerint az ukrajnai háború megnyerése után az orosz vezetés az ukrán kormány vezetésére szánt, az intenzív osztályon fekszik a kórházban, miután éjfél tájékában kétszer lőtték meg krími otthonában.

Oleg állapota nagyon súlyos. Jelenleg az intenzív osztályon van

– írta Vlagyimir Rogov, dél-ukrajnai orosz tisztviselő a Telegramon.

Tavaly sajtóinformációkra hivatkozva a Reuters arról számolt be, hogy Oroszország egy bábkormány vezetésére készítette fel Oleg Carjovot.

 

A férfi egy, a Financial Timesnak adott interjújában azonban cáfolta ezt az információt, és az állította, hogy nem számít különösebben fontos embernek, hiszen ő csak egy wellnessközpontot működtetett a Krímben.

Korábban Oleg Carjov az ukrán parlament tagja, majd a Novorosszija elnevezésű államalakulat parlamentjének elnöke volt, amely azután jött létre, hogy 2014-ben az oroszok által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok elszakadtak Ukrajnától, és harcolni kezdtek az ukrán erők ellen.

Borítókép: Oleg Carjov (Forrás: Reuters/Maxim Shemetov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.