Már az Egyesült Államokra is átterjedt az izraeli háború + videó

Izrael és a palesztinok mellett egyaránt tartottak tüntetéseket a hétvégén az Egyesült Államokban az Izraelben kirobbant háború miatt. A két tábor több helyen egymásnak esett.

2023. 10. 09. 21:27
Gáza, 2023. október 8. Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án. Elõzõ nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli hadsereg ezután ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, valamint északon a libanoni határnál. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz ember jelent meg vasárnap azon a tüntetésen, amelyet az Amerika Demokrata Szocialistái nevű szervezet hirdetett meg az izraeli eseményekre adott válaszul − a palesztinok mellett. 

Indokolt az ellenállás, ha az embereket megszállják

− kántálták a tüntetők a Times Square-en, miközben nem messze tőlük az Izraelt támogatók gyülekeztek. 

Megdöbbentő módon nem minden amerikai politikus ítélte el a megmozdulást. A szélsőbaloldali Alexandria Ocasio-Cortez ugyan elítélte a támadásokat és tűzszünetre szólított fel, de nem foglalt állást a gyűléssel kapcsolatban, amit Kathy Hochul, New York állam kormányzója „visszataszítónak” talált, írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A Washington állambeli Kirklandben tettlegességig fajultak a tüntetések.

A floridai Fort Lauderdale-ben szintén verekedésbe torkollt a tüntetés, a rendőrségnek kellett közbelépnie − számolt be róla az NBC amerikai hírcsatorna.

A kanadai Montrealban viszont inkább édességet osztogattak a járókelőknek a Hamászt támogató tüntetők.

Borítókép: Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.