Megfenyegette Izraelt a rettegett csecsen vezér

Ramzan Kadirov szerint a történelem legnagyobb hibáját követi el Izrael, s felszólította az országot, hogy állítsa le a Palesztinával való konfliktus eszkalációját.

2023. 10. 19. 8:19
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető találkozója 2022-ben. (Fotó: Wikimedia Commons / Kremlin.ru(ó)
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető találkozója 2022-ben. (Fotó: Wikimedia Commons / Kremlin.ru(ó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amennyiben az izraeli rezsim úgy véli, hogy Palesztina egyedül van, s megtehet vele bármit, amit csak akar, akkor komolyan téved – közölte az izraeli–palesztin konfliktussal kapcsolatban Ramzan Kadirov. A csecsen vezető hozzátette: a történelem legnagyobb hibáját követik el, s azt üzente Izraelnek, hogy ne provokálja a muszlimokat.

 

Ne provokálják az embereket. Ne gúnyolódjanak, s ne bátorítsák a muszlimokat szerte a világon, hogy harcoljanak. Ezerszer többe fog ez kerülni, mint az a potenciális nyereség, amit reméltek. Gondolkodjanak el, mielőtt elkövetik az ország történelmének egyik legnagyobb és legvégzetesebb hibáját

 – tette hozzá Kadirov a Blic szerb hírportál tudósítása szerint.

A csecsen vezető kiemelte: Izrael túl sokat enged meg magának, és azzal fenyeget, hogy letöröl egy egész nemzetet a térképről, sőt, a Nyugattal kapcsolatban is kritikus hangot ütött meg. Korábban úgy fogalmazott, hogy az arab–izraeli konfliktusban kettős mércét alkalmaznak.

A konfliktus akár elkerülhető is lett volna. Kadirov szerint ugyanis más lenne a helyzet a Közel-Keleten, ha más államfők is Vlagyimir Putyin orosz elnök mintájára tiszteletben tartanák a vallást és megvédenék a támadásoktól. Ebben az esetben elkerülhető lenne a konfliktus – nyomatékosította a csecsen vezető.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető találkozója 2022-ben (Fotó: Wikimedia Commons/Kremlin.ru)

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.