Orbán Balázs: Új támogatási stratégiára van szükség

Magyarország nem úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül – emelte ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

2023. 10. 26. 17:02
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma Brüsszelben újra összegyűltek a tagállami kormányfők, hogy megvitassák az Ukrajnának nyújtott többlettámogatási igény miatt benyújtott bizottsági költségvetési módosítási javaslatot. A javaslat azonban komolytalan, súlyos vezetési hiányról, stratégiai vákuumról tanúskodik” – írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Emlékeztetett, hogy a háborúval kapcsolatos nyugati stratégia az volt, hogy az ukránok harcolnak, mi támogatjuk őket, aminek következtében mi győzünk, az oroszok veszítenek, Putyin pedig megbukik, mára azonban mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez a stratégia nem működik.

Új stratégiára van tehát szükség. A mi megítélésünk szerint előbb kell az új stratégia, és utána kell összerakni annak a pénzügyi lábát, nem pedig fordítva – emelte ki Orbán Balázs. 

Mint mondta, éppen ezért a mostani ülésen Magyarország azt a javaslatot teszi, hogy az Európai Tanács a következő ülésen folytasson le egy vitát arról, hogy mi legyen az új stratégia! A mi megítélésünk szerint ennek az új stratégiának a tűzszüneten és a mielőbbi béketárgyalásokon kell alapulnia. Szerinte további problémák is vannak a költségvetési módosítással: például az, hogy miért négy évre szól a bizottság javaslata és mi indokolja az ilyen hosszú időre szóló háborús tervet.

Magyarország nem úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül

 – emelte ki Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára 2023. október 26-án. (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.