Orbán Viktor: A gazdasági kapcsolataink bővítésén dolgozunk keleti és nyugati irányban egyaránt

A magyar miniszterelnök ezúttal Pekingből jelentkezett.

2023. 10. 16. 14:15
LI Csiang; ORBÁN Viktor
Peking, 2023. október 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Li Csiang kínai kormányfõ (j) Pekingben 2023. október 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar miniszterelnök a harmadik Egy övezet, egy út elnevezésű konferencián vesz részt. A csúcstalálkozón 130 ország képviselője, köztük 20 állam és kormányfő is részt vesz. 

Magyarország 2017 és 2019 után ismét meghívást kapott, és ezt mi örömmel el is fogadtuk, mert Kína fontos gazdasági partnerünk, például az idei évben a kínai cégek voltak a legnagyobb külföldi befektetők Magyarországon. Ma a kínai miniszterelnökkel kezdtük a tárgyalásokat, aláírtunk tíz gazdasági természetű megállapodást, majd a két legnagyobb kínai bank vezetőjével folytattuk a sort.

 – jelentette ki Orbán Viktor, aki kiemelte, hogy a világ útkereszteződéshez érkezett, a nagy kérdés, mi legyen, háború vagy béke, bezárkózás vagy együttműködés.

A bezárkózást mi, magyarok jól ismerjük, tudjuk, mivel jár. Elszegényedéssel és folyamatos háborús veszéllyel. Ezzel szemben mi a gazdasági kapcsolataink bővítésén dolgozunk keleti és nyugati irányban egyaránt. Meggyőződésem, hogy csak így tudjuk megőrizni Magyarország versenyképességét és biztonságát. Ezért vagyunk itt Kínában, és erről fogunk tárgyalni a következő napokban.

– tette hozzá a kormányfő. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Li Csiang kínai kormányfő Pekingben.
(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.