Palesztin férfi késelt meg egy rendőrt Jeruzsálemben

Az elkövetőt a hatóságok likvidálták.

2023. 10. 30. 16:14
null
Jeruzsálem, 2023. október 30. Izraeli rendõrök helyszínelnek egy támadás helyszínén, ahol egy palesztin férfi késsel megsebesített egy 22 éves izraeli rendõrt Jeruzsálemben 2023. október 30-án. A támadót a hatóságok agyonlõtték. Az amúgy is feszült helyzet Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben tovább romlott azóta, hogy a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én izraeli civileket mészárolt le és túszokat hurcolt el, válaszul Izrael támadást indított a Gázai övezetben. MTI/AP/Mahmoud Illean Fotó: Mahmoud Illean
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közlése szerint egy palesztin származású férfi megkéselt és súlyosan megsebesített egy izraeli rendőrt Jeruzsálemben, mielőtt a hatóságok lelőtték.

Egy kelet-jeruzsálemi férfi késsel felfegyverkezve érkezett a jeruzsálemi Mandelbaum benzinkútra. A férfi megszúrt egy, a határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrt, majd megragadta a fegyverét és megpróbálta lelőni, mielőtt elmenekült a helyszínről. A helyszínre érkező rendőri erők több lövéssel semlegesítették a férfit

– állt a közleményben. 

A Sáre Zedek kórház nem sokkal később arról tájékoztatott, hogy egy férfit fogadtak a sürgősségi osztályon, aki szúrt sérüléseket szenvedett a felsőtestén. A férfi állapotát súlyosnak, de stabilnak minősítették.

Borítókép: Izraeli rendőrök helyszínelnek egy támadás után, amelynek során egy palesztin férfi késsel megsebesített egy 22 éves izraeli rendőrt Jeruzsálemben 2023. október 30-án (Fotó: MTI/AP/Mahmoud Illean)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.