Putyin: Orbán Viktor tudja, hogyan kell megvédeni hazája érdekeit

A pekingi találkozójuk után beszélt elismerően Orbán Viktorról az orosz elnök.

2023. 10. 17. 20:24
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fõvárosba. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor az európai politikusok azon kis csoportjába tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, kitartóan, következetesen teszik ezt, szerintem elég tapintatosan – mondta Vlagyimir Putyin a orosz Rosszija 24-nek adott interjúban, erről írt a RIA Novosztyi.

Az orosz elnök hozzátette, hogy kettőjük álláspontja nem mindig esik egybe, ennek ellenére ez nem akadályozza meg őket abban, hogy beszélgessenek, és megoldást keressenek különböző kérdésekre.

Mint a magyar miniszterelnök az Egy övezet, egy út fórumon, Pekingben elmondta, soha nem volt még ilyen nehéz találkozójuk, mint most. Orbán Viktor hozzátette elmondta, hogy Magyarország igyekszik mindent megmenteni a kétoldalú kapcsolatokból, amit csak lehet. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.