Új radikális csoport biztosította támogatásáról a Hamászt + videó

Egyre súlyosabb a helyzet Izraelben.

2023. 10. 08. 16:35
null
Szderót, 2023. október 7. Letakart férfi holttest az izraeli Szderót városban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iraki félkatonai csoport, az Al-Hashd Al-Shabi azt közölte, hogy támogatja a Hamász Izrael elleni invázióját, a vezető tagok egy videóüzenetben biztosították a terrorista csoportot a hűségükről.

Arról lapunk is beszámolt a nap folyamán, hogy a Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet vasárnap bejelentette, hogy tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal támadta a libanoni–izraeli határ térségében lévő, vitatott szektorban található izraeli állásokat, szolidaritásul az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

Borítókép: Letakart férfi holttest az izraeli Szderót városban 2023. október 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.