A Hezbollah is megindult Izrael ellen

A szervezet közölte, a palesztin ellenállással és néppel való szolidaritás jegyében hajtottak végre támadásokat.

Forrás: MTI2023. 10. 08. 12:49
null
Türosz, 2022. május 9. A Hezbollah radikális libanoni síita szervezet támogatói a szervezet vezetõjét, Szajed Haszan Naszralláh sejket hallgatják egy kampányeseményen a dél-libanoni Türoszban 2022. május 9-én, hat nappal a parlamenti választások elõtt. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet vasárnap bejelentette, hogy tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal támadta a libanoni–izraeli határ térségében lévő, vitatott szektorban található izraeli állásokat, szolidaritásul az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

Az Iszlám Ellenállás a cionista ellenség három állását támadta a megszállva tartott Sebaa-tanyáknál, nagyszámú tüzérségi lövedékkel és irányított rakétákkal

– tudatta a közleményben a világ számos országában terrorszervezetté nyilvánított Hamásszal szoros kapcsolatokat ápoló, Irán-barát libanoni szervezet.

Hozzátette, hogy a támadást a palesztin ellenállással és néppel való szolidaritás jegyében hajtotta végre, miután a Gázai övezetet irányító Hamász szombaton az ötven évvel korábbi jóm kippúri háború óta nem látott véres támadást hajtott végre Izrael ellen. Az izraeli hadsereg közölte, hogy a Hezbollah támadására reagálva drónnal támadt a határövezetben a szervezet terroristalétesítményére. A dél-libanoni Madzsajún határváros lakói arról számoltak be, hogy tucatnyi rakéta hangját hallották vasárnap reggel az izraeli állások irányából.

Azt ajánljuk a Hezbollahnak, ne avatkozzon be. Ha megteszi, készen állunk

– figyelmeztetett az izraeli hadsereg szóvivője.

Az ENSZ Dél-Libanonban állomásozó ideiglenes békefenntartó missziója (UNIFIL) vasárnap önmérsékletre szólította fel a feleket. „Kapcsolatban állunk a hatóságokkal mindkét oldalon, hogy kézben tartsuk a helyzetet, és megakadályozzunk egy súlyosabb eszkalációt” – közölte az UNIFIL.

 

Borítókép: A Hezbollah radikális libanoni síita szervezet támogatói dél-libanoni Türoszban 2022. május 9-én (Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.