Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Vicces kedvében van az orosz minisztérium: egy mémmel üzentek Washingtonnak

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a figyelmeztető rendszerek tesztelése után köszöntötte az Egyesült Államokat.

2023. 10. 04. 17:35
PUTYIN, Vlagyimir
Szocsi, 2015. május 17. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy amatõr jégkorongmérkõzésen Szocsiban 2015. május 16-án. A 62 éves Putyin elnök nyolc góllal járult hozzá csapata 186-os sikeréhez a Szovjetunió második világháborús gyõzelmének 70. évfordulójára rendezett, egykori NHL-sztárok elleni hokigálán. (MTI/EPA/Elnöki sajtószolgálat/Ria Novosztyi Pool/Alekszej Nyikolszkij) Fotó: Alekszej Nyikolszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a figyelmeztető rendszerek tesztelése után köszöntötte az Egyesült Államokat. „Nekünk működik, de nektek?” – kérdezi a hivatal, és közzétett egy mémet a Szabadság-szoborral. Az Egyesült Államokban szintén hasonló tesztet terveznek mára. A bejegyzést a RIA Novosztyi osztotta meg Telegram-csatornáján.

A képen a Szabadság-szobor azt mondja: Figyeljenek oda! Mire a nézelődők csodálkozva: Mi a franc? Istenem... Forrás: Telegram

Oroszországban ugyanis országos hadgyakorlatot tartottak, hogy felkészüljenek „a nukleáris hatalmak közötti fegyveres konfliktusok veszélyére”. Az ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiók, amelyeket Oroszország 2022 szeptemberében annektált, azonban mentesülnek a gyakorlatok alól.

Az orosz médiában időről időre megjelenik az atomháború kérdése, az orosz állami televízió egy adásában a nukleáris csapás „ideális” helyszínéről értekeztek. „A nukleáris konfliktus gondolata, amely egykor elképzelhetetlen volt, mára vita tárgyává vált” – mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára 2022 szeptemberében.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy amatőr jégkorongmérkőzésen Szocsiban 2015. május 16-án (Fotó: MTI/EPA/Elnöki sajtószolgálat/Ria Novosztyi Pool/Alekszej Nyikolszkij)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.