Zsidó iskolákat evakuáltak Párizsban

Az intézmények névtelen fenyegetéseket kaptak.

2023. 10. 30. 14:08
Párizs, 2023. október 12. Résztvevõk a Párizsban rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Thibault Camus Fotó: Thibault Camus
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői nap folyamán több zsidó iskolát is evakuáltak Párizsban és annak külvárosaiban bombariadó miatt. A zsidó közösség Jerusalem Postnak nyilatkozó forrásai szerint a bombariadó számos intézményt érintett. 

Néhány ilyen típusú fenyegetést ért iskolát evakuáltak, a legtöbb intézményben pedig arra kérték a szülőket, hogy amint lehet, vigyék haza a gyerekeiket.

A nevét felfedni nem kívánó forrás szerint a névtelen fenyegetésben azt állították, hogy húsz különböző zsidó iskolában fognak bombákat robbantani Párizsban, és főváros környékén. A Jerusalem Post forrása megerősítette, hogy a rendőrség és a biztonsági erők bombák után kutatnak ezekben az iskolákban, de egyelőre nem találtak bizonyítékot ilyen robbanószerkezetre.

Bár mindenki jól van, ez az esemény pánikot okozott a szülők körében. Nehéz időszakon megyünk keresztül, és az izraeli helyzet ránk is hatással van

 – zárta a forrás.

Borítókép: Résztvevők a Párizsban rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen (Fotó: MTI/AP/Thibault Camus)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.