A háború kitörése óta harmadjára utazott Izraelbe Antony Blinken

Az amerikai külügyminiszter Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyalt.

2023. 11. 03. 11:59
Forrás: twitter.com/IsraeliPM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Anthony Blinken pénteken újra Izraelbe érkezett, a háború október 7-i kitörése óta harmadjára.  A rövid útja után továbbutazik a jordániai arab csúcstalálkozóra, hogy a harcok szüneteltetése érdekében felszólaljon.

Az X-re tett ki egy posztot az indulása előtt a külügyminiszter. „Úton Tel-Avivba egy hihetetlen kihívásokkal teli időszakban. Továbbra is együttműködünk a regionális vezetőkkel a civilek védelme és a konfliktusok terjedésének megakadályozása érdekében. Továbbra is két államra, valamint a térségbeli békére és biztonságra összpontosítunk” − írta. 

Megérkezése után az amerikai politikus Tel-Avivban, a Kirya katonai parancsnokságon találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel – ezt már az izraeli Miniszterelnöki Hivatal közölte.

A zárt körű találkozót, amelyen csak a két politikus vett részt, szélesebb körű találkozó követi hamarosan – teszi hozzá a közlemény.

Egyes információk szerint az izraeliek megmutatták az amerikai külügyminiszternek a Hamász október 7-i vérengzése után készült felvételeket, amiket a Hamász halott terroristáinak testkameráival vettek fel.

Borítókép: Antony Blinken amerikai külügyminiszter Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel (Forrás: Twitter/Az izraeli miniszterelnök hivatala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.