Egy nő fejét támadta a cápa + videók

Súlyos sérüléseket okozott a nőnek az állat.

2023. 11. 10. 8:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 32 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett egy cápatámadást követően a dél-ausztráliai Port Noarlunga település egyik mólójánál. A The Guardian brit lap beszámolója szerint a nőt helyi idő szerint 13 óra 20 perc körül harapta meg a fején a cápa az Adelaide-től délre fekvő tengerparton. 

A sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek – mondja a rendőrség. A hatóságoknak eddig nem sikerült megtalálniuk a cápát, de az érintett tengerpartot ideiglenesen kiürítették, azóta azonban visszatérhettek a fürdőzők. Most a tanúkkal beszélgetnek a rendőrök, hogy hasznos információkat tudjanak meg az esettel kapcsolatban. 

Az esetről készült, az X-re feltöltött videókon az látszik, hogy a sérült nőt ponyvával viszik végig a homokos tengerparton, miközben a strandolók ijedten figyelik a történéseket. A bajba jutott nőt hordágyra fektetik, majd elszállítják.

Az ausztrál híroldalak emlékeztetnek, hogy nem volt mindenki ilyen szerencsés, mint a mostani eset sérültje. Idén már két halálos áldozatot is követelt cápatámadás a térségben. Két héttel ezelőtt az 55 éves Todd Gendle szörfös veszett a vízbe, korábban pedig Simon Baccanello tanár járt ugyanígy. A múlt hónapban egy nő szenvedett lábsérülést, szintén egy támadó cápa miatt.

 

Borítókép: Cápák a tengerben (Fotó: Pixabay/PIRO4D)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.