A VMSZ intézőbizottságának elnöke is elbúcsúzott Pásztor Istvántól

Juhász Bálint szerint hatalmas bátorság kellett ahhoz, hogy 2007-ben a mélyponton lévő VMSZ-t átvegye Pásztor István.

Forrás: Pannon RTV2023. 11. 04. 15:42
KELEMEN Hunor; JUHÁSZ Bálint; PÁSZTOR István; VUCIC, Aleksandar
Szabadka, 2023. november 4. Juhász Bálint, a VMSZ intézõbizottságának elnöke (k) beszédet mond, mögötte Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének búcsúztatóján a Bajai úti temetõben Szabadkán 2023. november 4-én. Pásztor István 67 éves korában, október 30-án hunyt el. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajdasági magyar politikust nem érhet nagyobb kegy, mint hogy a VMSZ elnöke legyen – idézte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének szavait búcsúztatóbeszédében Juhász Bálint. A Pannon RTV arról számolt be, a VMSZ intézőbizottságának elnöke a szombati temetésen hangsúlyozta, hogy Pásztor István mindig alázattal szolgálta a közösséget és a megoldásokat kereste. Büszke volt a VMSZ mind a 13 ezer tagjára, és életét adta a közösségért.

Erős vezető, kimért, bölcs, éleslátó, jó stratéga. S talán a legtöbbet hangoztatott, bátor. Nem véletlenül. Hatalmas bátorság kellett hozzá, hogy 2007-ben átvegye a mélyponton és lejtmenetben lévő Vajdasági Magyar Szövetséget. Rengeteg bizonytalansággal és sok kockázattal nézett szembe. Elnök úr azonban sohasem a kényelmet kereste. Ha könnyű lenne, minden hülye csinálná. Elnézést a szóhasználatért, de klasszikust csak pontosan. Ezt mondta számtalanszor

– fogalmazott.

Beszédében rámutatott, Pásztor István kitartó munkával egybekovácsolta nemcsak a pártot, hanem az egész vajdasági magyar közösséget, amelyért a szó szoros értelmében utolsó napjáig harcolt. Az életét adta a közösségért. Hozzátette: „Pásztor István a határon túli vezetők közül elsőként értette meg, hogy a közösség érdekét az szolgálja, ha egyszerre alakít ki egységes érdekképviseletet, együttműködik és jó viszonyt ápol az anyaországgal és azzal az országgal is, ahol élünk. Nemcsak értette, cselekedte is, hiszen nemcsak a szavak, de a tettek embere volt. Bátran kezdeményezett, nyúlt kényes témákhoz, a legkeskenyebb mezsgyén sétált végig, és az előttem szóló urak között hidat képezve, velük együtt megteremtette a szerb–magyar történelmi megbékélést.”

Borítókép: Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke (k) beszédet mond, mögötte Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke (b) Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének búcsúztatóján a Bajai úti temetőben Szabadkán 2023. november 4-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.