Bűnösnek találtak egy férfit, aki szándékosan gázolt el egy muszlim családot

Kanadában bűnösnek találtak egy gyilkossággal vádolt 22 éves férfit, aki teherautóval szándékosan gázolta el egy muszlim család négy tagját 2021 júniusában − jelentette csütörtökön a CBC kanadai hírtelevízió.

Forrás: MTI2023. 11. 17. 6:58
null
Dorohusk, 2020. augusztus 10. Teherautók sorakoznak a lengyel-ukrán határátkelõ elõtt a lengyelországi Dorohuskban 2020. augusztus 10-én. A teherautók számára a becsült várakozási idõ 24 óra. MTI/PAP/Wojtek Jargilo Fotó: Wojtek Jargilo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nathaniel Veltman, aki a kanadai Ontario tartomány London nevű településén hajtott az esti sétára indult Afzaal család tagjai közé a járdán, életfogytiglani börtönre számíthat 25 évig, próbaidő lehetősége nélkül.

Salman Afzaal és felesége, a lányuk és Afzaal anyja életét vesztette a támadásban, míg a pár kilencéves fia súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség azzal érvelt, hogy Veltman terrorcselekményt követett el, mert saját írásai szerint fehér nacionalista nézeteket vallott, és ellenezte a tömeges bevándorlást. Veltman ártatlannak vallotta magát gyilkosság vádjában. A férfi védője Veltman pszichés problémáira hivatkozva azzal érvelt, hogy gondatlan emberölés esete áll fenn.

Az Afzaal család elleni támadás volt a legsúlyosabb merénylet kanadai muszlimok ellen a québeci mecsetben 2017-ben elkövetett fegyveres támadás óta, amelyben egy férfi hat embert gyilkolt meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/PAP/Wojtek Jargilo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.