Ezrek tüntettek a Hamász túszainak kiszabadításáért Izraelben + videó

A túszok családjai azt tervezik, hogy pert indítanak a Hamász vezető tisztségviselői ellen háborús bűnök és emberiesség elleni bűncselekmények miatt.

2023. 11. 13. 9:27
Tel-Aviv, 2023. október 25. A Gázát irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet kiskorú izraeli túszainak nevét viselõ játékmackók a tel-avivi Dizengoff téren 2023. október 25-én. Az izraeli hadsereg szerint a Hamász több mint 200, izraeli és külföldi állampolgárt ejtett túszul, amikor október 7-én többfrontos támadást intézett Izrael ellen. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egység és az elszántság erőteljes megnyilvánulásaként ezrek gyűltek össze a Tel-Avivi Művészeti Múzeum előtt, a „Túszok terén” a hétvégén. Az eseményen, amelyen olyan neves személyiségek vettek részt, mint Reuven Rivlin volt elnök, a Hamász által fogva tartott több mint kétszáz túsz szabadon engedését követelték, és arra hívták fel az izraeli kormány figyelmét, hogy mindent meg kell tennie azért, hogy a túszok épségben hazatérjenek a családjaikhoz.

A tömeg tagja volt Orli Gilboa is, egy édesanya, akinek 19 éves lánya, Daniela Gilboa a túszok egyike.

Végeztem az ölelés és az együttérzés fázisával. Olyan tetteket akarok látni, amelyek hazahozzák a lányomat és az elraboltakat. A kormányban lévő nőkhöz fordulok: Ha a lánya Gázában lenne, mit tenne? Mindenkit haza akarunk hozni most azonnal

– nyilatkozta az édesanya.

Reuven Rivlin pedig a tüntetőkhöz szólva kiemelte:

Veletek vagyok abban a megalkuvás nélküli felhívásban, hogy minden túszt haza kell juttatni. Beszédemmel megszólítom a világ összes vezetőjét, és elmondom nekik: szerezzenek információt, cselekedjenek minden területen a túszok szabadon bocsátása érdekében

– tette hozzá.

A túszok családjai azt tervezik, hogy pert indítanak a Hamász vezető tisztségviselői ellen, amely olyan vádakat foglal magába, mint háborús bűnök, népirtás és emberiesség elleni bűncselekmények.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.