Így készül Izrael a túszok fogadására + videó

Az első túszok az orvosi ellátás után továbbutazhatnak a kórházakba, ahol újra találkozhatnak a családtagjaikkal.

2023. 11. 24. 14:45
null
Tel-Aviv, 2023. november 22. Az izraeli kormánytól túszalku és tûzszünet megkötését követelõ transzparenst tart fel egy tüntetõ Tel-Avivban 2023. november 21-én. Reggelre virradóan a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet tûzszüneti megállapodást kötött Izraellel ötven izraeli túsz szabadon engedésérõl négynapos fegyverszünet, izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok elengedése, és humanitárius segélyek fejében. Izraeli bejelentés szerint november 23-án érkezhetnek Izraelbe az elsõ túszok a Hamász fogságából. MTI/AP/Ariel Schalit Fotó: Ariel Schalit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Befejeztük az előkészületeket a szabadon engedett túszok fogadására, akik visszatérnek Izraelbe Gázából. A kormány minisztériumaival és a biztonsági hatóságokkal egyeztetve felkészültünk a szabadon engedett túszok gyors fogadására – írja a közösségi oldalán az Izraeli Védelmi Erők (IDF), amely egy videót is megosztott a munkáról.

Az IDF több helyszínen fogadja a túszokat, valamennyi állomáson orvosi eszközöket, gyógyszereket és különböző felszereléseket is kihelyeztek. AZ IDF szerint az első túszok az orvosi ellátás után továbbutazhatnak a kórházakba, ahol újra találkozhatnak a családtagjaikkal.

Borítókép: Az izraeli kormánytól túszalku és tűzszünet megkötését követelő transzparenst tart fel egy tüntető Tel-Avivban 2023. november 21-én. (Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.