Íme, mit mutatnak az információk a gyermekek körében terjedő titokzatos tüdőgyulladásról + videók

Túltelítettek a gyermekkórházak az ázsiai országban.

2023. 11. 24. 7:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai egészségügyi vezetők nem észleltek szokatlan vagy új kórokozókat. Ez áll abban a válaszban, amelyben Peking átadta a kért adatokat az Egészségügyi Világszervezetnek a légúti megbetegedések, valamint a gyermekeknél jelentkező tüdőgyulladások számának növekedésével kapcsolatban – közölte a WHO. 

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a szervezet szerdán további információkat kért Kínától, miután egyre több nem diagnosztizált tüdőgyulladásról számoltak be Észak-Kínából.

Az X közösségi oldalon is egyre több meg nem erősített felvétel jelenik meg, amely a kínai titokzatos betegségről szól. A videóhoz csatolt bejegyzések szerint egy ismeretlen tüdőgyulladás söpör végig a helyi iskolákban, a gyerekek a leginkább érintettek.

 A WHO felszólította a kínai egészségügyi hatóságokat, hogy tegyenek intézkedéseket a betegség terjedésének visszaszorítására – írja a Blic szerb napilap.

Kína eleget tett a kötelezettségeknek, s a szabályoknak megfelelően 24 órán belül válaszolt a WHO-nak, amely járványügyi és klinikai információkat, valamint laboratóriumi eredményeket keresett. 

A Reuters cikke szerint az adatok azt sugallják, hogy a növekedést a Covid–19-korlátozások feloldása és az ismert kórokozók, például a mycoplasma pneumoniae terjedése okozza. Utóbbi a légutak megbetegedéséért felelős. Ez a bakteriális fertőzés jellemzően fiatalabb gyermekeket érint, és már május óta terjed.

Az illetékesek ezúttal nem tanácsolják az utazás és a kereskedés elkerülését, figyelemmel kísérik a helyzetet a hatóságokkal. Pekingben és az északkeleti Liaoning tartományban nem mutattak ki szokatlan kórokozókat.

A kínai sajtó korábban arról számolt be, hogy az ország egyes részein a gyermekkórházak állítólag tele vannak beteg gyerekekkel. Észak-Kínában pedig az influenzaszerű tünetekkel járó esetek számának növekedés figyelhető meg október óta az előző három év azonos időszakához képest.

A kínai hatóságok az influenzás megbetegedések terjedését is észlelték. Azt mondják, fokozniuk kell a fertőzések, köztük a Covid–19 felügyeletét. A WHO arra kéri Kínában a lakosságot, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát maszk viselésével és rendszeres kézmosással.

Borítókép: Egészségügyi alkalmazott védőfelszerelésben, illusztráció (Fotó: Pixabay, mariohagen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.