Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Iskolába kell mennem” – könyörgött az életéért egy fiatal lány a Hamász terroristájának

Egy szemtanú szerint a Hamász terroristái levágott fejekkel parádéztak.

2023. 11. 12. 16:01
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan kerülnek nyilvánosságra az egyre borzasztóbb hang-, és videófelvételek a Hamász palesztin terroristaszervezet október 7-i támadásáról, ahogy halad előre az izraeli nyomozás – írja a The Jerusalem Post lap.

„Holnap iskolába kell mennem!”

Nemrég a nyomozás során megtalált egyik hangfelvételt vizsgálták az izraeliek, akik egyelőre nem hozták nyilvánosságra magát a felvételt, de a leirat megjelent. Ebben azt olvasni, hogy egy 15 éves lány hívta a segélyhívót, amikor megtámadták őket a terroristák, és végig vonalban is maradt, így lehet 

hallani, ahogy könyörög a terroristának, hogy ne bántsa őt, és azt is mondja, hogy másnap iskolába kell mennie, ezért hagyja őt békén. 

Egy ponton elveszi a telefont a terrorista, majd arabul beszélt a rendőrségi operátorral, aki megpróbálta lebeszélni a gyilkosságról a férfit, de hiába. A fegyveres végül hidegvérrel megölte a lányt. 

Felfoghatatlan szörnyűségek

Egy másik megrázó beszámoló a mészárlás helyszínéről egy nőtől származik, akinek sikerült elbújnia a közelben, de szemtanúja volt annak, amit a Hamász terroristái egy fiatal nővel tettek. Vallomása szerint a terroristák többször is megerőszakolták a nőt, majd egyikük egy ponton agyonlőtte. 

A szemtanú azt is leírta, hogy a terroristák levágott fejekkel parádéztak.

 

Aprólékos előkészület

Mint kiderült, minden osztagnak két tagja a mészárlás dokumentálásáért volt felelős − az egyik testkamerával felszerelve menetelt, a másik pedig egy kamerával a kezében élőben közvetítette a szörnyűségeket.

A nyomozati aktákban található bizonyítékok nem hagynak kétséget afelől, hogy a gyilkos merényletet aprólékosan megtervezték. 

A terroristák telefonjaiból származó információk többéves előkészületről árulkodnak, a robbanóanyagok készítésére vonatkozó részletes utasításokkal kiegészítve.

Ezenkívül a vizsgálat feltárta, hogy a Hamász nagy gondot fordított osztagainak felosztására: csak az osztagparancsnokok ismerték a kezdeti célpontokat, míg a többi terrorista emberrablások és gyilkosságok végrehajtására készült.

Nemrég lapunk is írt arról a megdöbbentő telefonhívásról, amiben egy Hamász-terrorista hívta fel az egyik áldozata telefonjáról a szüleit, hogy elbüszkélkedjen azzal, hogy megölt tíz izraelit.

Borítókép: Helyszíni képriport a kibucból, ahol vérfürdőt rendezett a Hamász. (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.