Itt az ukránok új csodafegyvere + videó

Az új fejlesztéssel az orosz tankokkal akarják felvenni a versenyt.

2023. 11. 11. 10:05
null
Herszon, 2023. október 19. Ukrán tengerészgyalogosok átkelnek a Dnyeper folyón a kelet-ukrajnai Herszon közelében húzódó frontvonalnál 2023. október 14-én. MTI/AP/Alex Babenko Fotó: Alex Babenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új fejlesztésű „földi drónt” mutattak be az ukránok, amellyel állításuk szerint távolról képesek felvenni a harcot az orosz tankokkal és állásokkal. 

Az ABC News videója részletesen bemutatja a Ratel S névre keresztelt, pilóta nélküli földi járművet. 

Az ukránok új „csodafegyvere” elsőre sokkal inkább tűnik egy távirányítós kisautónak, mint fegyvernek. 

A fejlesztők állítása szerint azonban képes egy tank felrobbantására, és sokkal olcsóbb is. A fő céljuk pedig, hogy a robotot mobil robbanófejként használják, amely páncéltörő aknákat vagy más robbanószerkezeteket szállít.

Borítókép: Ukrán tengerészgyalogosok átkelnek a Dnyeper folyón a kelet-ukrajnai Herszon közelében húzódó frontvonalnál 2023. október 14-én (Fotó: MTI/AP/Alex Babenko)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.