Kidobná Magyarországot az unióból a volt demokrata házelnök

Nancy Pelosiról korábban kiderült: azt sem tudja, hol van Magyarország Európa térképén.

Forrás: Mandiner2023. 11. 06. 10:47
PELOSI, Nancy
Washington, 2023. január 3. Nancy Pelosi, az amerikai képviselõház leköszönõ demokrata párti elnöke összehívja képviselõtársait az amerikai félidõs kongresszusi választások eredményeképpen létrejövõ képviselõház alakuló ülése elõtt a törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. január 3-án. Pelosi négy éven át töltötte be a házelnöki tisztséget, amelyet most a választásokon többséget szerzõ republikánusok vesznek át tõle. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak nem kellene az unióban lennie, de most nehéz kitenni az országot

– jelentette ki Nancy Pelosi. A korábbi demokrata házelnök a Corriere della Serra olasz lapnak adott interjút – amit a Mandiner szúrt ki –, amelyben Giorgia Meloni kormányáról beszélve lyukadt ki hazánk EU-ból való kirúgásánál. Mint mondta, tiszteli az olasz választók döntését, a demokráciát és a választási eredményeket, ugyanakkor vannak mások is az unióban, akik nem végzik olyan jól a dolgukat – utalt Magyarországra Pelosi. 

Teszi mindezt úgy, hogy a demokrata politikus még azt sem tudja, hol van a térképen Magyarország. Emlékezetes felvétel készült az ukrajnai háború kirobbanásának hajnalán Pelosiról, amint egy sajtótájékoztatón arról beszél, hogy hazánk körbe van zárva: keletről Oroszország, északról pedig Belarusz határolja.

Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is reagált Pelosi kirohanására. Azt írta:

Még szerencse, hogy Magyarországon a magyar emberek döntenek, szavaznak a saját sorsukról, és ebbe nem szólhat bele senki más. Még az amerikai Demokrata Párt sem.

Borítókép: Nancy Pelosi (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.