Kázmér 2024. március 4.
logo

Nem kispálya, ahogy ezek a hókotrók dolgoznak + videó

Magyar Nemzet
2023.11.30. 19:37
Nem kispálya, ahogy ezek a hókotrók dolgoznak + videó

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hatalmas, 1977 óta nem látott havazás köszöntött Moszkvára a napokban. A hirtelen jött sok csapadék miatt több repülőjáratot is törölni kellett. 

Pénteken nagyjából tíz centiméter hó esett, a Moszkva 24 híradójában arról számoltak be, hogy közműszolgáltatók a havazás miatt megerősített üzemmódban dolgoznak. Tisztítják az utcákat, különös figyelmet fordítva a járdákra, a tömegközlekedési megállókra, valamint a szociális infrastruktúra létesítményeire.

Az alábbi videókon is látható, hogy ráadásul a tizenkétmillió lakosú Moszkvában nem akárhogy tisztítják a havas utakat, járdákat. 

Markolókkal gyűjtik, teherautóval szállítják el a rengeteg havat, hiszen arra kicsi az esély, hogy elolvadjon. 

Ráadásul nemcsak a közutakat kellett megtisztítani, hanem a vasúti pályákat is. 

A vasúttársaság ebben a hónapban közel 1,5 millió köbméter havat távolított el a sínekről, ez több, mint amennyivel 700 olimpiai úszómedencét meg lehetne tölteni. 

Borítókép: Nő sétál a Moszkva folyó hólepte partján az orosz fővárosban 2023. november 27-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.