Novák Katalin fogadta az olasz képviselőház elnökét

A köztársasági elnök közölte, az EU bővítéséről és a terrorizmus elleni küzdelemről is tárgyaltak.

Forrás: MTI2023. 11. 16. 14:28
NOVÁK Katalin; FONTANA, Lorenzo
Novák Katalin fogadta az olasz képviselőház elnökét Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma egy régi baráttal, Lorenzo Fontanával, az Olasz Köztársaság Képviselőházának elnökével találkoztam. Fontos, hogy a hasonló gondolkodású nemzetek között − mint Olaszország és Magyarország − erős szövetség legyen.” − írta az Instagramon Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a fotók mellé. Az olasz politikust Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta. Hangsúlyozta, „ma ugyanúgy harcolunk a családi értékekért, mint tettük ezt sok évvel ezelőtt”. A bejegyzésben kitér arra is: a találkozón szó esett az Európai Unió bővítésének kérdéseiről és a terrorizmus elleni küzdelemről is.

Lorenzo Fontana valóban kitűnő kapcsolatot ápol Novák Katalinnal, hiszen sokat dolgoztak együtt a múltban. 2019. március 30-án Veronában megrendezett Családok Világkongresszusán felszólaló Novák Katalin mellett Fontana is részt vett az eseményen családügyi miniszterként. Majd nem sokkal később, 2019. szeptember 24-én Novák Katalin családokért és ifjúságért felelős államtitkárként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család díjával tüntette ki az olasz politikust.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök közös fotót készít, amikor fogadja Lorenzo Fontanát, az olasz képviselőház elnökét a Sándor-palotában 2023. november 16-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.