Őrültség lenne Ukrajna felvétele az EU-ba + videó

A képmutató, cinikus európai elit rángatja a mézesmadzagot a sokat szenvedett ukrán nép orra előtt.

2023. 11. 19. 13:00
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. november 4. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kijevi megbeszéléseit követõ sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nekünk ahhoz kellene asszisztálni, hogy vegyünk fel egy olyan országot, akik miatt mi nem kapunk forrásokat, de befizethetünk egy csomó pénzt, viszont a magyarok jogait lábbal tiporják mindennap? Ez mégiscsak őrültség!” – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen még az idén megkezdené a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. 

Hozzátette: kelet helyett délre kellene terjeszkednie a szervezetnek, ráadásul az EU eltávolítja magától a Balkán államait, ha engedi, hogy Ukrajna ideológiai okokból beelőzze őket – érvelt Kovács István.

Kobza Miklós, az Alapjogokért Központ kreatív vezetője szerint végtelenül cinikus és képmutató, hogy az európai elit rángatja a mézesmadzagot az ukrán állam, az ukrán elit és a rengeteget szenvedett ukrán nép orra előtt. 

Ez egy tisztességtelen játék. Pontosan tudja mindenki, hogy Ukrajna nem alkalmas a felvételre, nem áll készen arra, hogy európai uniós tag legyen 

– mondta. Az ország jelenleg háborúban áll, lakosai közül ötmilliónyian Oroszországban, kétmillióan a Krímben élnek szintén orosz fennhatóság alatt, körülbelül nyolcmillió pedig Nyugat-Európába távozott. Azt sem tudni pontosan, hogy hány lakosa van, nem látjuk ennek az országnak a határait sem – fejtette ki.

A pénteken indult nemzeti konzultációban Ukrajnával kapcsolatban is vannak kérdések. Kovács István elmondta: a konzultáción általában kétmillióan szoktak részt venni „a mi kis magyar közösségünkből”. Brüsszel is próbálkozott hasonló akcióval. Ez volt a konzultáció Európa jövőjéről. Ezen a 360 millió európai polgár közül 705 ezren vettek részt. 

Hozzátette: Többen is hozzászóltak volna – bár a magyar adatokat így sem érték volna el – de az Európai Bizottság a neki nem tetsző véleményeket egyszerűen eltüntette

A nemzeti konzultáció egyik kérdése a külföldi befolyásolási kísérletekkel kapcsolatos. Kobza Miklós elmondta: a szuverenitásvédelmi törvénycsomag jelentős kezdeményezés, de örülne neki, ha több lenne, mint törvény. Ha közkultúrává csontosodna, erősödne Magyarországon, hogy lehet valaki centrista, jobboldali, nemzeti, radikális, baloldali vagy éppen zöld, de elsődlegesen magyar, és képes legyen magyar szemszögből nézni a világot. És ennek egyik fontos része lenne, hogy ne kampányoljunk magyar emberek szavazatára ácsingózva külföldi pénzekből – hangsúlyozta. 

Az Igazság óráját itt nézhetik, hallgathatják meg:

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kijevi megbeszéléseit követő sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.