Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Több millió ember menekült Oroszországba

Oroszország állandó ENSZ képviselője szerint a háború kezdete óta több mint ötmillió ember költözött Ukrajnából Oroszországba.

2023. 11. 11. 6:11
Borítókép: kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar–ukrán határhoz az Ukrajnában kitört háború elől menekülve (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különleges művelet kezdete óta több mint ötmillió ember utazott Ukrajnából és a donbászi köztársaságokból Oroszország területére. Ezt Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője jelentette be az ENSZ Biztonsági Tanácsának informális ülésén.

A különleges katonai művelet kezdete óta az orosz régiók több mint ötmillió ukrajnai és donbászi lakost fogadtak be, akik önként távoztak hazánkba, közülük több mint 730 ezer gyermeket. E gyermekek túlnyomó többsége szüleivel vagy más rokonaival együtt érkezett. Közülük mindössze kétezren Kelet-Ukrajna árvaházainak növendékei, akik az intézmények vezetőivel és nevelőivel együtt érkeztek

– mondta a diplomata.

Borítókép: Kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar–ukrán határhoz az Ukrajnában kitört háború elől menekülve (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.