Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Tönkreteszik a migránsok a New York-i szegények hálaadását

Lecsaptak a migránsok a hálaadási ingyen pulykára, háttérbe szorítva a New York-i szegényeket.

2023. 11. 22. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York szegényei különösen húsbavágóan érzékelik a várost elárasztó migránsok okozta problémákat. A szociális bérlakásokért már eddig is versenyezniük kellett velük, most viszont új front nyílt a harcban: a hálaadási ingyen pulyka.

A hálaadás tipikusan amerikai ünnep, amelyet hivatalosan Franklin Delano Roosevelt elnök vezetett be 1941-ben, bár már a XVII. század óta ünnepelték.

Az ünnep alkalmából New York vezetése ingyek pulykákat osztott, elvben a város szegényeinek, a gyakorlatban azonban azzal szembesültek, hogy a migránsok eléjük kerültek a sorban – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

A pulykaügy azonban nem az első keserű tapszatalata a város szegényeinek. A New York-i demokrata városvezetés milliárdos költségvetési megszorításokat jelentett be, amelyek többek között a rendőrséget és az oktatást is érzékenyen érintik.

Míg az állampolgároktól megvonják a finanszírozást, a migránsok szállására és ellátására várhatóan mintegy 12 milliárd dollárt költ majd Eric Adams polgármester – írja a Breitbart.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.