Lujza 2024. március 2.
logo

Újabb túszokat engedett el a Hamász

Magyar Nemzet
Forrás: Times of Israel
2023.11.28. 20:10 2023.11.28. 20:15
Újabb túszokat engedett el a Hamász

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy tíz izraeli és két külföldi állampolgár szabadult kedden a Hamász fogságából. 

A Vöröskereszttől kapott információk alapján 12 túsz – köztük tíz izraeli és két külföldi állampolgár – van úton Izrael területe felé

– áll az IDF rövid közleményében.

A katari külügyminisztérium is megerősítette a hírt. Hozzátették, hogy a kiszabadított izraeli túszok között kilenc nő és egy gyermek van. Az izraeliek közül egy kettős osztrák állampolgár, másik kettő pedig argentin kettős állampolgár. A szóvivő szerint a túszokért cserébe 30 palesztin foglyot enged el Izrael.

Borítókép: A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet fogságából kiszabadult izraeli túszokat szállító katonai helikopter érkezik a tel-avivi Ted Arison egészségügyi központba 2023. november 28-án. A Hamász ezen a napon átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok következő csoportját, 11 izraeli állampolgárt (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.