Vérengzést terveztek a terroristák, lelőtték őket a rendőrök + videók

Jeruzsálem közelében készült újabb terrortámadásra a Hamász.

2023. 11. 16. 21:19
null
PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT Fotó: HAZEM BADER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatan megsebesültek, köztük egy életveszélyesen egy palesztin terrortámadásban, amelyet a Ciszjordánián keresztül húzódó 60-as út egyik ellenőrző pontja ellen indítottak Jeruzsálemtől délre − közölte az izraeli hatóság

A rendőrség szerint a három fegyveres egy sokkal nagyobb mészárlást tervezett Jeruzsálemben.

A szemtanúk és a hatóság állítása szerint egy fehér, hamis rendszámú autóból ugrottak elő a terroristák, akik azután más-más irányba lőttek, de a biztonsági erők gyorsan viszonozták a tüzet.

A három fegyveres közül kettőt Hebron térségéből származó palesztinként azonosítottak. A Sin Bet belbiztonsági ügynökség Hamász-tagként nevezte meg  a 26 éves Abdelkader Kavasmét és a 28 éves Hasszán Kafisát, aki kapcsolatban áll a Hamásszal, és akinek apja a terrorcsoport hebroni katonai ágának vezetője volt, amíg meg nem ölték 2003-ban. A harmadik fegyveres személyazonosságának megállapítása még tart, de a palesztin média Nasszer Kavasmeként azonosította. Sajtóértesülések szerint ő is kapcsolatban állt a Hamásszal. A terrorszervezet vállalta a felelősséget a támadásért.

A rendőrség tájékoztatása szerint 

rengeteg fegyvert találtak az autóban, köztük két M16-os puskát, két pisztolyt, körülbelül tíz töltött tárat, több száz lőszert és két baltát. A járműben az izraeli hadseregéhez hasonló egyenruhákat is találtak.

A helyszínre érkező Jákov Sabtaj rendőrkapitány szerint ez arra utal, hogy sokkal nagyobb léptékű mészárlást terveztek Jeruzsálemben.

A hatóság jelentése szerint hat embert lőttek meg, akiket mind elláttak. A biztonsági erők átvizsgálták a környéket további lehetséges támadók után kutatva, viszont kizárták annak lehetőségét, hogy robbanószerkezetet hagytak volna a helyszínen.

Oded Revivi, Efrat város helyi tanácsának vezetője elmondta, hogy az ellenőrző pont a 60-as úton „halálcsapdává” vált, mivel a forgalom miatt szűk az átkelési lehetőség a Jeruzsálemet és a Gush Etzion települést összekötő autópályán. „Figyelmeztetjük, hogy az ellenőrző pont halálcsapdává vált az általa okozott szűk keresztmetszet miatt, amely veszélyezteti az út teljes hosszában túl sokáig várakozókat. 

Borítókép: Rendőri ellenőrzés. (Fotó: Hazem Bader/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.