A prágai lövöldöző szomszédja: normális családnak tűnt

A megszólaló munkakapcsolatban is állt az elkövető apjával.

2023. 12. 21. 20:47
null
Prága, 2023. december 21. Fegyveres rendõr biztosítja a helyszínt a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözést követõen 2023. december 21-én. A cseh rendõrség szerint a fegyveres támadásnak halálos áldozatai is vannak, az elkövetõt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Introvertált típus volt, valószínűleg fura, mint bármely más kocka − nyilatkozta egy cseh lapnak a prágai ámokfutó egyik szomszédja. „Általában csak akkor láttam, amikor a kertben volt” − folytatta

A család normálisnak tűnt. Az apja volt a főnököm, és még a munkán kívül is barátok voltunk, beleértve a feleségét is

– emelte ki a szomszéd. 

Csütörtök délután tömeges lövöldözés volt a prágai Károly Egyetemen, amelyben legkevesebb tizenöten életüket vesztették, több tucat egyetemista pedig megsérült. Az elkövetőt David Kozakként azonosította a rendőrség, az ámokfutást követően végezhetett magával. 

 

Borítókép: Fegyveres rendőr biztosítja a helyszínt a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözést követően 2023. december 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.