A telefonnál Putyin és Netanjahu

Volt hideg is és meleg is.

2023. 12. 10. 17:02
NETANJAHU, Benjámin; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2019. április 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2019. április 4-én. MTI/EPA/Pool/Alekszandr Zemljanyicsenko / POOL Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytattak vasárnap, számolt be róla az izraeli miniszterelnöki hivatal és a Kreml is.

Bár az egyeztetés célja hivatalosan a kapcsolatok normalizálása volt, érzékeny pontokat is érintettek.

Netanjahu bírálta az Oroszország és Irán közötti, elmondása szerint „veszélyes együttműködést”. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint nemtetszését fejezte ki az orosz képviselők által az ENSZ-ben és más fórumokon Izrael ellen kifejtett álláspontok miatt is. Ezzel szemben az izraeli kormányfő elismerését fejezte ki az orosz erőfeszítésekért, amelyek arra késztették a Hamászt, hogy szabadon engedjen egy Gázában túszként fogva tartott izraeli–orosz férfit.

A Kreml beszámolójának hangvétele sem volt jelentősen eltérő. A kiadott dokumentum szerint az orosz elnök „megerősítette elvi álláspontját”, miszerint elítéli a terrorizmust, de annak elhárítása nem járhat a polgári lakosság számára következményekkel.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök  fogadja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Kremlben 2019. április 4-én (MTI/EPA/Alekszandr Zemljanyicsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.