Ausztrália szigorít, vége a migránsáradatnak

Nehezebb lesz a bevándorlók dolga a szigetországban, ha vízumot akarnak szerezni.

2023. 12. 31. 9:00
People march with flags and placards during a rally in support of the Palestinian people in Sydney on November 19, 2023. Thousands of civilians, both Palestinians and Israelis, have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants based in the Gaza Strip entered southern Israel in an unprecedented attack triggering a war declared by Israel on Hamas with retaliatory bombings on Gaza. (Photo by Saeed Khan / AFP) Fotó: Europress/AFP/Saeed Khan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztrália bejelentette, hogy a jövőben szigorításokat terveznek a migrációt tekintve – írta a Reuters. 

A vízumkérelmekkel kapcsolatos megszorításoktól azt reméli, hogy a bevándorlók számát két év alatt megfelezi a szigetország. A migránsok a jövőben csak akkor juthatnának vízumhoz, ha egy sokkal magasabb szintű angol nyelvvizsgát tennének le.

 A belügyminiszter, Clare O’Neal kijelentette:

Stratégiánk visszaállítja a migrációs számokat a normális szintre. De ez nem csak a számokról szól. Nem csak erről a pillanatról és az országunk jelenlegi migrációs tapasztalatairól van szó. Ez Ausztrália jövőjéről szól.

Az ausztrálok azt tervezik, hogy a képzett bevándorló munkaerő segítségével a munkamorált és a gazdaságot magasabb szintre emelik a következő években. Az ausztrál migrációs törvények rendkívül szigorú szabályozásokat vezettek be decemberben, a vízumokat rendkívüli módon megszigorították. 

A belügyminisztérium által kiadott Migration Amendment (Bridging Visa Conditions) Bill 2023 No., 2023 nevű szabályozás (azaz: Migrációs módosítás [áthidaló vízum feltételek és egyéb intézkedések] törvényjavaslat 2023) a törvény legnagyobb szigorával csap le a migránsok által elkövetett kihágásokra. Az új jogalkotás az 1958-as bevándorlási törvény módosított változata, amely jelentős szigorításokat vezet be. 

Például öt év szabadságvesztéssel bünteti, ha egy átmeneti vízummal rendelkező személy szexuálisan közeledik egy kiskorúhoz. Ha a személy vízuma megtiltja, hogy a bevándorló bármilyen iskola közelébe menjen, és ennek nem tesz eleget, akkor szintén öt év szabadságvesztésre ítélhetik. Ha szexuális visszaélést követett el, és távolságtartási végzésre ítélik, és ezt nem tartja be, akkor szintén öt év szabadságvesztést kaphat.

Az ausztrál törvények a képzett bevándorlást részesítik előnyben, míg a veszélyes, gazdasági migránsokat egyértelműen igyekeznek kiszűrni. 

Borítókép: Migránsok tüntetnek Ausztráliában. (Fotó: AFP/Saeed Khan)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.