Deutsch Tamás: Brüsszel ma háborús uszítóként viselkedik

A Fidesz európai parlamenti képviselője az Origónak adott nagyinterjúban többek között beszélt Ukrajna tervezett EU-csatlakozásáról, a hazánk ellen zajló jogállamisági eljárásokról, valamint az unión belüli liberális véleményterrorról.

2023. 12. 20. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna felkészültsége olyan messze van az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdésétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ezért Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, és Magyarország ebben a rossz döntésben nem is kívánt részt venni – mondta el az Origónak adott évértékelő interjúban Deutsch Tamás. 

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy látja, hogy Brüsszelben olyan döntésekre készülnek, amelyek hatása nagyon súlyos és negatív következményekkel járhat. Azt is hangsúlyozta, hogy sok európai politikusnak nincs meg a politikai hátországa, a politikai ereje vagy mozgástere ahhoz, hogy az agresszív liberális fősodorral szemben képes legyen önmagát vállalni. Mint mondta:

Ma is sokan gondolják, hogy majd térdre tudják kényszeríteni a magyar miniszterelnököt és Magyarországot, de egyre többen vannak, akik már látják, hogy ez biztos nem fog sikerülni, mert a magyarok kitartanak.

Hozzátette azt is, hogy sok nyugat-európai jobboldali képviselő kénytelen a baloldali és liberális véleményterror előtt meghunyászkodni, mert nem akarja kockára tenni egzisztenciáját, karrierjét. 

Deutsch Tamás azt is megfogalmazta, hogy a magyarországi baloldal és a liberális tábor saját erejéből nem képes választási győzelemre, ezért a sikerüket kizárólag külföldi erők segítségétől, magyar ügyeinkbe történő beavatkozásától és jelentős anyagi támogatásától, kampányaik külföldről történő finanszírozásától várják. 

Fotó: Csudai Sándor

A képviselő Orbán Viktor miniszterelnököt idézte: „harminc éve azt gondoltuk, Európa a jövőnk, ma azt mondjuk, mi vagyunk Európa jövője”. Mára ugyanis az a lesújtó helyzet állt elő, hogy az Európai Uniót huzamosabb ideje túszul ejtő globalista, az amerikai demokrata deep state-be szerelmes, szélsőségesen liberális, európai birodalmat építeni akaró és az európai nemzetállamok leépítését célzó brüsszeli elit az egyenrangúságra és a kölcsönös tiszteletre épülő együttműködés helyett erőszakosan, fentről lefelé beszélve, csak alá- és fölérendeltségi viszonyokat működtetve képes cselekedni. 

Az az eredeti uniós elképzelés, amely a nemzetek kölcsönös együttműködése által azok erősödésére épített – ami egyébként Európa erősödéséhez is vezetett, és segített sokáig megőrizni a világban betöltött vezető szerepét – jelenleg vesztésre áll, tette hozzá. Miközben Európa befolyása a világpolitikában folyamatosan gyengül és egyre vékonyodó gazdasági teljesítményt nyújt.

A nemzeti büszkeség például egy természetes, normális emberi érzés, fontos európai politikai érték, de ma ezt Nyugat-Európában nyíltan kimondani és vállalni, kevés kivételtől eltekintve, felér egy politikai öngyilkossággal. De a folyosón vagy egy kávé mellett mégis sokan elmondják nekünk, hogy nektek, magyaroknak van igazatok, köszönjük, hogy ti legalább ki meritek mondani az igazságot.

Deutsch Tamás szerint iszonyú veszélyesnek tartja hazánkat a brüsszeli bürokrácia, hogy mi magyarok mintegy első fecskeként bátran és határozottan képviseljük a brüsszeli fősodortól eltérő véleményünket. Persze az első fecske egyedül nem csinál nyarat, de sok fecske már a nyár közeledtét jelenti, és Brüsszelben nagyon nem akarnak évszakváltást az európai politikában. Ezért minél előbb le akarják lőni ezt az első fecskét! 

A „belső szankciós” költségvetési politika második lépcsőjeként az EU költségvetésében meglévő fejlesztési pénzek felét kivették a regionális fejlesztési forrásokból, és egy, az innovációt támogató, közvetlenül Brüsszelből finanszírozott uniós programot hoztak létre, amiben a közép- és kelet-európai tagállamok rovására a nyugatiak saját maguknak írtak ki pályázatokat. Ez az úgynevezett Horizon2000 program volt. 

Ezeknek a pénzeknek a 85-90 százalékát Nyugat-Európa, tehát az EU leggazdagabb országai kapták.

Az Európai Bizottság és az uniós Pénzügyminiszterek Tanácsa két részben összesen több mint 11 milliárd euró, eddig visszatartott fejlesztési forrás Magyarországnak történő folyósításáról döntött. „Ami jár a magyaroknak, az jár de hisszük, ha látjuk". Természetesen jó, ha olyan hírek érkeznek Brüsszelből, hogy megkapunk több milliárd eurót, mert persze ez nem kis összeg, de még mindig csak egy része annak, ami jogszerűen nekünk, magyaroknak jár. Az viszont politikai zsarolás, hogy törvénytelenül tartják vissza ezeket a pénzeket.

Beszélt arról is, hogy újra napirenden van az unió gyökeres átalakításának tervezete, amely számos „agyrém” javaslatot tartalmaz. 

Az Európai Parlament azt akarja elérni, hogy egy, az EU alapszerződéseit radikálisan újraíró folyamat induljon el, Konvent jöjjön létre. Ennek az elnöki pozícióját nézte ki magának Guy Verhofstadt. Itt már nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy Brüsszel folyamatosan és lopakodva hatásköröket von el a tagállamoktól, hanem az egész unió belső működési rendjének átalakítását tervezik.

Mi magyarok nem ezért léptünk be az Európai Unióba, de nem is ez az eredeti célja az EU-nak. Az unió csak erős tagállamokkal lehet hatékony, hiszen az ereje éppen a tagállami szuverenitásból fakad. Ennek felszámolása pedig lényegében az Európai Uniót verné szét, szüntetné meg.

Ma az Európai Unió háborús uszítóként viselkedik, ezért le kell csapolni az európai mocsarat, mondta el a jövő évi uniós választásokra célozva, ahol szerinte Európa jó néhány országában, és magában az Európai Parlamentben is ehhez hasonlóra fordulatra lehet készülni. 

Én tehát bizakodó vagyok.

A teljes cikket ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője interjút ad az Origónak (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.