Elvétette a leszállópályát, egy befagyott folyón landolt az orosz gép + videó

A személyzet és az utasok nem sérültek meg.

Forrás: MTI2023. 12. 28. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelet-Szibériában tévedésből a leszállópálya helyett egy befagyott folyón landolt egy orosz utasszállító repülőgép csütörtökön. A területi ügyészség a Telegram üzenetküldő alkalmazásán azt írta, hogy a Polar Airlines légitársaság egy An–24-es típusú gépe Jakutföldön a leszállópálya helyett a befagyott Kolima-folyón szállt le. 

A személyzet és az utasok nem sérültek meg, evakuálásuk megtörtént.

Az előzetes információk szerint a tévedés a személyzet hibája miatt történt. Az ügyészség szerint csütörtök reggel a Jakutsz–Zirjanka–Szrednyekolimszk–Jakutszk útvonalon közlekedő járat Zirjanka repülőtér megközelítésekor eltért útvonalától, és a folyó egyik homokpadján landolt.

A gép fedélzetén 30 ember, köztük két gyermek és a négyfős személyzet tartózkodott.

A baleset körülményeinek megállapítása folyamatban van, a közlekedési ügyészség és a vizsgálóbizottság megkezdte az ellenőrzést. A repülőgép az előzetes adatok szerint nem sérült meg, a repülőtérre vontatásáról később döntenek.

Az ügyészség képeket tett közzé a repülőgépről, amelyen az látható, amint az utasok elhagyják a havas talajba beágyazódott légi járművet.

Borítókép: Egy orosz utasszállító landolt a Kolima-folyón (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.