Ettől a választól lefagy a mosoly a kancellár arcáról

Olaf Scholz szavaira reagált Oroszország.

2023. 12. 31. 16:24
SCHOLZ, Olaf
Brüsszel, 2023. december 14. Olaf Scholz német kancellár a sajtó képviselõinek nyilatkozik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozása elõtt az Európai Tanács brüsszeli épületében 2023. december 14-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár újévi beszédében megemlítette Vlagyimir Putyint és Oroszországot. A német kancellár azt mondta, hogy Oroszország indította el a konfliktust Európa közepén, majd pedig az orosz elnök „elzárta a gázcsapot Európának”. Scholz december elején már szót ejtett a gázzal kapcsolatos problémákról, és akkor is az orosz elnököt hibáztatta.

 

A Nyugat, beleértve Németországot is, egymástól függetlenül zárta el a „gázcsapot” Oroszországból − mondta Szvetlana Zsurova, a Nemzetközi Ügyek Bizottságának első alelnöke Olaf Scholz szavaira.

Megkárosították az Északi Áramlatokat. Nyilván nem mi tettük, és ez nem is lett volna előnyös nekünk… Egyes dolgokat megtesznek, aztán megpróbálnak minket hibáztatni azért, amit maguk tettek. Rossz Oroszországot hibáztatni, különösen az új év előtt

 – válaszolta Scholznak Zsurova.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár a sajtó képviselőinek nyilatkozik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása előtt az Európai Tanács brüsszeli épületében 2023. december 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.