Félelem és fájdalom

A szörnyű prágai tragédia áldozatai emlékére félárbócra eresztették a cseh lobogót, és a harangok is megszólaltak.

Forrás: Independent2023. 12. 24. 9:30
null
Prága, 2023. december 23. Gyászolók a prágai Károly Egyetemen történt lõfegyveres támadás áldozatainak emlékére rendezett gyászmisén a cseh fõvárosban lévõ Szent Vitus-székesegyházban 2023. december 23-án. Két nappal korábban az egyetem egyik 24 éves diákja a bölcsészkar belvárosi fõ épületében nyitott tüzet, és 14 embert megölt, majd rendõrségi jelentések szerint magával is végzett. Otthonában egész fegyverarzenált találtak. MTI/AP/Petr David Josek Fotó: Petr David Josek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A prágai merénylet még mindig sokkban tartja az európai közösséget. Prágában a nemzeti lobogót félárbócra vonták, és harangzúgással emlékeztek meg az áldozatokról

A mészárlás Csehország modern történelmének legsúlyosabb tragédiája

– írta az Independent. 

Jan Graubner érsek a Szent Vitus-székesegyházban celebrált misét az elhunytak tiszteletére. 

Még mindig sokkban vagyunk. Egyértelműen el kell ítélnünk a történteket, de a jövőbe is kell tekintenünk

– mondta.

Senkit sem szabad egyedül hagyni ezekben a nehéz pillanatokban,

fejtette ki a Károly Egyetem rektora, Milena Kralickova.

A merénylet során az elkövető, David Kozak először az apjával végzett, majd a Károly Egyetem negyedik emeletéről kezdett el lövöldözni midenkire, akit csak látott. 14 ember meghalt és 24 megsérült a szörnyű tragédiában. 

Borítókép: Gyászolók a prágai Károly Egyetemen történt lőfegyveres támadás áldozatainak emlékére rendezett gyászmisén a cseh fõvárosban lévő Szent Vitus-székesegyházban  (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.