FPÖ: A migránsokat választja az osztrákok helyett a kormány + videó

Keményen odaszólt a vezető jobboldali erő a migránspárti szövetségi kormánynak.

2023. 12. 10. 20:02
null
Grodno, 2021. november 26. A BelTa fehérorosz állami hírügynökség által közreadott kép illegális bevándorlókról a lengyel-fehérorosz határátkelõ közelében létesített Bruzgi migránsközpontban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök látogatása idején 2021. november 26-án. Lengyelország, Lettország és Litvánia határához hónapok óta migránsok ezrei érkeznek Fehéroroszország felõl. MTI/EPA/BelTa/Makszim Gucsek Fotó: Makszim Gucsek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági migránsoknak nincs menedékjoguk

– Természetesen a menedékkérőknek hozzá kell járulniuk ahhoz a társadalomhoz, amely védelmet és ideiglenes otthont biztosít számukra. A probléma azonban az, hogy évente több tízezer illegális migráns érkezik hazánkba – 2015 óta összesen mintegy 350 ezer menedékkérelem érkezett. Ezek nagy része azonban olyan gazdasági migráns, aki nem jogosult menedékjogra, vagy már áthaladt egy biztonságos harmadik országon, ahol be kellett volna nyújtania a kérelmét – fogalmazott a migrációs válságra reagálva Hannes Amesbauer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) biztonságpolitikával foglalkozó szóvivője. 

A migránsok alatt rogyadozik a gazdaság

A külföldiek foglalkoztatásáról szóló törvény és a letelepedési és tartózkodási törvény módosításával a Néppárt (ÖVP) és a Zöldek kormánykoalíciója ismét el akarja árasztani az osztrák munkaerőpiacot harmadik országbeli külföldiekkel és menedékkérőkkel – erről már Dagmar Belakowitsch, az FPÖ szociálpolitikával foglalkozó képviselője írt a közösségi oldalán.

Bár az osztrák gazdaság masszív recesszióban van, a gazdaság zsugorodik és a külföldiek körében a munkanélküliség az elmúlt hónapokban átlagosan mintegy 16 százalékkal szökött fel, a vállalati lobbisták és a bevándorlás fetisisztái a fekete- és zöldpártokban látják a megváltást, hogy teljesen eltöröljenek minden akadályt a bevándorlás elől a szociális rendszerünkben. A kormány intézkedései nyomán tömegesen vannak jelen az országban a nem osztrák minimálbérben részesülő és a tartós munkanélküliek.

 

Az FPÖ szerint ahelyett, hogy a már Ausztriában élő osztrákok és uniós polgárok oktatásába, továbbképzésébe fektetnének be, a bér- és szociális dömping motorját számos ágazatban a külföldi munkavállalók tovább táplálják.

Emellett a jelenleg felülvizsgálat alatt álló, a szakképzett munkaerőre vonatkozó 2024-es rendelet további alacsony költségű versenyt fog generálni, különösen a közlekedési ágazatban, például a hivatásos sofőrök vagy buszvezetők esetében

– magyarázta Belakowitsch. 

Borítókép: illegális migránsok (Fotó: MTI/EPA/BelTa/Makszim Gucsek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.