Hatalmas bálna úszott a fürdőzők közé + videó

A strandolók között lubickolt a hatalmas élőlény.

Forrás: The Thelegraph, BBC2023. 12. 11. 13:03
null
Klungkung, 2016. március 14. Partra vetõdött ámbráscet 16,2 méteres tetemét nézik helybeliek az indonéziai Bali szigetén fekvõ Klungkungban 2016. március 14-én. (MTI/EPA/Made Nagi) Fotó: Made Nagi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi élményben volt részük Ausztráliában a strandolóknak, amikor egy hatalmas bálna úszott hozzájuk a part közeli sekély vízben – számolt be a The Thelegraph.

Az eltévedt állat egy nagy ámbráscet volt, amelynek súlya elérheti a 46 tonnát, hosszúsága pedig a 16 métert.

Több mint egy tucat strandoló úszott oda hozzá, többen meg is simogatták az óriási emlőst. Natalie Sinclair tengerbiológus azt mondta a BBC-nek, hogy a bálna viselkedése szokatlan volt és veszélyes, nem sok kellett neki, hogy a parton ragadjon.

Arra is figyelmeztetett, hogy az ilyen közel úszó emberek megzavarhatják az állatot a tájékozódásban, ezért ilyen helyzetben a legjobb, ha a bálnát  „békén hagyjuk”, és szakemberekre bízzuk a segítséget.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Made Nagi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.