Hókáosz Moszkvában: végigsöpört Oroszországon Ványa + videó

A Ványa névre keresztelt ciklon nyomán Moszkvát az elmúlt évtizedek legnagyobb havazása takarta be. A brutális havazás miatt bezártak az iskolák, az orosz főváros közlekedése pedig teljesen megbénult.

2023. 12. 15. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meteorológusok szerint a ciklon több mint egynapos folyamatos hóvihart okozott az orosz fővárosban, ami az elmúlt hatvan év egyik legerősebb hóvihara lehet Moszkvában. A vihar káoszt hozott a főbb utakon, az autósok több mint húsz centiméteres hóval és erős széllel küzdöttek, írta meg a Reuters.

Oroszország egyes régióiban iskolákat is be kellett zárni a havazás miatt – jelentette az orosz televízió. Hatalmas, tíz kilométeres forgalmi dugó alakult ki egyik napról a másikra az ország egyik főútján, az M4-es déli részén.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint a városi szolgáltatók folyamatosan figyelemmel kísérik az utca- és úthálózat állapotát, és az időjárási viszonyoknak megfelelően rutinmunkákat végeznek.

A Ványa ciklon és a heves havazás miatt rekordmagasra drágultak a taxifuvarok – egyes utak ára a városban több mint négyszeresére emelkedett, és meghaladhatja a háromezer rubelt is – írja a Ria Novosztyi tudósítója az átlagosan 35-55 percig tartó utazásra vetítve.

A közműszolgáltató arra kéri az autósokat, hogy legyenek figyelmesek az utakon és megértéssel viszonyuljanak a közművek munkájához. A „Fobos” időjárási központ szerint a Ványa ciklon egyelőre Moszkvában marad, pénteken még fokozatosan gyengülő havazás várható.

Borítókép: Buldózer lapátolja a havat a moszkvai Vörös téren (Fotó: Vasily Maximov/AFP/Getty Images)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.