Intenzív tárgyalások folynak az izraeli túszok szabadon engedéséért

Katar és Egyiptom is átfogó keretjavaslattal állt elő a konfliktus mihamarabbi rendezése érdekében.

2023. 12. 29. 8:35
NETANJAHU, Benjámin
Gázai övezet, 2023. december 25. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (k) katonákkal találkozik a Gázai övezetben tett látogatása alatt, 2023. december 25-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Az izraeli kormány sajtóirodája/Avi Ohayon Fotó: Avi Ohayon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael azon dolgozik, hogy kiszabadítsa az összes túszt – mondta csütörtökön Benjamin Netanjahu miniszterelnök, hozzátéve, hogy Katar és Egyiptom két külön javaslatot terjesztett elő az ügy előmozdítására – számolt be minderről a Jerusalem Post

Nem részletezhetem a tárgyalások állását. Azon dolgozunk, hogy mindannyiukat visszahozzuk. Ez a célunk

 – mondta a túszok családjainak Netanjahu. A hozzátartozókkal való találkozóra a háborús kabinet ülése előtt került sor, amelyen a Katar és Egyiptom által az Izrael–Hamász-konfliktusban való közvetítésre tett javaslatokat vitatták meg. Egyiptom háromlépcsős tervet ajánlott Izraelnek és a Hamásznak a gázai konfliktus megoldására. Eszerint bevezetnének egy humanitárius tűzszünetet, meghosszabbítási lehetőséggel. 

Ezt követően megtörténne a túszok és a foglyok cseréje, a harcok beszüntetése, a harcjárművek kivonása és a további humanitárius segélyszállítmányok biztosítása.

 Katar, amely a részleges megállapodásra összpontosít, hasonló javaslatot terjesztett elő.

 

Borítókép:  Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (k) katonákkal találkozik a Gázai övezetben tett látogatása alatt, 2023. december 25-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben (Fotó: MTI/AP/Az izraeli kormány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.