Kázmér 2024. március 4.
logo

Izrael ENSZ-nagykövete nekiment Sorosnak, amiért a Hamászt támogatja

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2023.12.03. 16:13
Izrael ENSZ-nagykövete nekiment Sorosnak, amiért a Hamászt támogatja

Soros Györgyöt szidta Izrael ENSZ-nagykövete, mert a milliárdos Hamász-párti csoportoknak nyújtott adományokat. Egyes információk szerint összesen több mint 15 millió dollár került a terroristákat támogató csoportokhoz.

Soros György adományai olyan szervezeteknek, amelyek Izrael Állam mint zsidó állam elpusztítására törekszenek, szégyenletesek. Mindazonáltal nem vagyok meglepve

 – ​​mondta Gilad Erdan izraeli nagykövet a Fox News Digitalnak.

Soros éveken át támogatott olyan szervezeteket, amelyek Izraelt megpróbálták elszigetelni. Az ENSZ-tag arról is beszélt, hogy a Hamász cselekedetei soha nem a konfliktus megoldására irányultak.

A BDS a Boycott, Divestment, Sanctions kampány rövidítése, amely a zsidó államot célozza meg. A német és az osztrák parlament a BDS-t antiszemita mozgalomnak minősítette, amely hasonlít a zsidó vállalkozások náci bojkottjára a holokauszt korai szakaszában.

A Fox News megkereste a Soros-birodalmat is a kérdéssel, hogy terrorista szervezetnek tartják-e a Hamászt, de nem voltak hajlandóak válaszolni.

Annyit ugyanakkor elmondtak, hogy elítélik az izraeliek elleni október 7-i támadásokat.

Borítókép: Soros György. (Fotó: Fabrice Coffrini/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.