Hamász-párti csoportokat finanszíroz Soros György alapítványa

Soros Alex és Soros György ugyanazt a kártyát játssza ki, amit a baloldal mindig: teljesen mást mondanak, mint amit tesznek.

2023. 11. 08. 16:30
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György baloldali oligarcha szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egy közleményt adott ki, amelyben elítélte a Hamász Izrael elleni pokoli támadásait közel három és fél héttel az október 7-i mészárlás után. Eközben azonban a szervezet aktívan támogat több szélsőbaloldali, Hamász-párti csoportot is. 

Az OSF ugyanakkor számos Hamasz-párti csoportnak nyújtott támogatást. A listán többek között szerepel az al-Shabaka, valamint a Palesztin Nyilvános Diplomáciai Intézet. Nemcsak ez, hanem maga Soros is felszólította az Egyesült Államokat és Izraelt a Hamász felkarolására.

Dan Schneider, a Media Research Center (MRC) alelnöke nyilatkozatában kijelentette, hogy ennek köze van ahhoz, hogy az OSF miként pozicionálja magát a 2024-es amerikai elnökválasztás előtt.

Alex és Soros György ugyanazt a kártyát játssza ki, amit a baloldal mindig: teljesen mást mondanak, mint amit tesznek. Továbbra is a radikális Hamász-párti szervezeteket támogatják, amelyek Izrael elpusztítására törekszenek, de szavaik mást közvetítenek.

Úgy véli, a Soros által finanszírozott al-Shabaka például a Hamász invázióját követően nyilatkozatot adott ki, amelyben azt ünnepelte, hogy Izrael határainak elérése kibővíti a palesztin képzeletet az ellenállás és a kollektív szabadság lehetőségei számára. Az al-Shabaka csak 2017 és 2021 között több mint félmillió dollárt kapott Sorostól. 

A New York Post az MRC leleplezéseit követően arról számolt be, hogy Soros legalább 15 millió dollárt adományozott azoknak a csoportoknak, amelyek támogatták a Hamász Izrael elleni támadásait. Két Soros által finanszírozott, Hamász-párti gyűlöletkeltő csoport, a Jewish Voice for Peace és az If Not Now tagjai állítólag azok között a tüntetők között voltak, akik október 18-án összegyűltek az Egyesült Államok Capitoliumánál és részt vettek a zavargásokban.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.