Joe Biden beintett az amerikai–izraeli túszok hozzátartozóinak + videó

Az amerikai elnök hanukai fogadást tartott a Fehér Házban.

2023. 12. 12. 7:50
BIDEN, Joe; BIDEN, Jill
Washington, 2023. december 1. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a felesége, Jill Biden társaságában, miután az elnöki pár felkapcsolta a fénydíszeket az ország karácsonyfáján az amerikai elnöki hivatal, a washingtoni Fehér Ház közelében 2023. november 30-án. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolidaritás határozott megnyilvánulásaként Joe Biden elnök hétfő este a Fehér Ház hanukai fogadásán összegyűlt tömeget arról biztosította, hogy az Egyesült Államok továbbra is katonai támogatást nyújt Izraelnek, amíg a Hamász által jelentett fenyegetést meg nem szüntetik. A rendezvényen mintegy nyolcázan vettek részt, köztük holokauszt-túlélők, kongresszusi képviselők, Kamala Harris alelnök és Chuck Schumer szenátusi demokrata vezető. 

Feltűnő volt azonban a Hamász által fogva tartott túszok hozzátartozóinak hiánya, mivel Biden nem küldött nekik meghívót az eseményre.

Biden elismerte az antiszemitizmus riasztó növekedését világszerte, valamint hangsúlyozta, hogy a változó globális véleményekkel szemben is szükség van Izrael rendíthetetlen támogatására. 

Amint azt a[z október 7-i] támadás után is mondtam, elkötelezettségem a zsidó nép és Izrael biztonsága, valamint a független zsidó államként létezéshez való joga iránt megingathatatlan – jelentette ki Biden. Kiemelte Izrael létezésének fontosságát a zsidók biztonsága szempontjából világszerte, hangsúlyozva a nemzet kritikus szerepét a globális zsidó biztonság garantálásában.

Biden reagált a Hamász által fogva tartott túszokkal kapcsolatos aggodalmakra, és ígéretet tett arra, hogy töretlen erőfeszítéseket tesz szabadon bocsátásukért. Kiemelte továbbá kormányának a gázai konfliktus által érintett civileknek nyújtott humanitárius segélyek fokozására irányuló kezdeményezéseit.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a felesége, Jill Biden társaságában, miután az elnöki pár felkapcsolta a fénydíszeket az ország karácsonyfáján az amerikai elnöki hivatal, a washingtoni Fehér Ház közelében 2023. november 30-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.