Két korábbi gyilkossághoz is köze lehet a prágai lövöldözőnek

Egyelőre nem tudják, hogy mi a kapcsolat az áldozatok között.

2023. 12. 21. 21:08
null
Prága, 2023. december 21. Mentõsök a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A cseh rendõrség szerint a fegyveres támadás következtében többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek. Az elkövetõt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a csütörtöki prágai tömeges lövöldözéssel kapcsolatban. Martin Vondrásek rendőrfőnök elmondta, hogy reális esély van arra, hogy a mai lövöldözés összefügg két korábbi gyilkossággal.

Olyan nyomra akadtunk, amely szerint az egyetemi lövöldöző lehet a felelős két korábban, a Klánovicei erdőben megtalált áldozat meggyilkolásáért

 − emelte ki Vondrásek.

– Nincs ismert kapcsolat az áldozatok és a helyszínek között. Meg vagyok győződve róla, hogy teljesen véletlenszerűen kiválasztott áldozatok voltak, akikkel egy büntetlen előéletű személy végzett – mondta a rendőrfőnök.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, halálos lövöldözés történt Prágában csütörtökön. A Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán kezdett lövöldözni egy fiatal férfi legkevesebb 15 embert megölve és 24 embert megsebesítve. A támadó – az első hírek szerint – magával is végzett.

Borítókép: Mentőkk a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A cseh rendőrség szerint a fegyveres támadás következtében többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek. Az elkövetőt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.