Kétségbeesett kapkodásba kezdtek a demokraták?

Ahogy közeledik a jövő novemberi amerikai elnökválasztás, úgy nő a kapkodás a demokraták háza táján, miután legvalószínűbb jelöltjük, a jelenlegi elnök Joe Biden minden létező közvélemény-kutatás szerint egyre nagyobb hátrányba kerül a legvalószínűbb republikánus jelölttel, Donald Trump volt elnökkel szemben. Mennyit lendíthet a helyzetükön egy korábban elbukott elnökjelölt bevonása?

2023. 12. 11. 17:59
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 20. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond, miután ünnepélyesen megkegyelmezett a két hálaadásnapi pulyka egyikének a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2023. november 20-án. Joe Biden, Egyesült Államok legidõsebb hivatalban lévõ elnöke ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 81 esztendős Joe Biden tényleg nagyon akarja azt az újabb elnöki ciklust, hiába figyelmeztetnek egyre többen, hogy már most is gyakorlatilag alkalmatlan a feladatra.

Az elnök mentális és fizikai állapota a választókat is egyre jobban aggasztja. A demokrata kormányzat politikájával kapcsolatos elégedetlenség mellett ez is hozzájárul ahhoz, hogy Joe Biden a közvélemény-kutatásokban egyre inkább leszakad Donald Trumptól, aki magasan vezet a republikánus jelöltek versenyében.

Ha most tartanák a választást, Donald Trump 47 százalékos eredményével szemben Joe Biden csak 43 százaléknyi szavazatot kapna. A volt elnök az elmúlt hónapokban folyamatosan növeli az előnyét utódjával szemben.

 

A demokraták a jelek szerint vészüzemmódba kapcsoltak, és erősítést hívtak Bidennek – egy olyan korábbi elnökjelöltet, aki épp Trumppal szemben maradt alul. A hírek szerint Hillary Clinton hajdani first lady, majd külügyminiszter, végül sikertelen elnökjelölt nemrég a saját otthonában tartott  adománygyűjtő rendezvényt Biden számára, amelyen csaknem egymillió dollár gyűlt össze.

A demokraták abban reménykednek, hogy Clinton asszony bevetése jó hatással lesz majd Biden esélyeire a női szavazók körében. Csakhogy a szereplése kétélű kard lehet, hiszen népszerűsége enyhén szólva kérdéses, ráadásul Bidennel nincsenek túl jó viszonyban.

Ha demokrata vagy, Donald Trump ellen indulsz, és segítségre van szükséged a női szavazók körében, akkor egyszerűen ki kellene szállnod, mert vége van

− foglalta össze a demokrata kampány helyzetét a Fox News amerikai televíziós hálózat műsorvezetője, Charlie Hurt.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.