Macron szerint tíz évig is eltarthat a háború

A francia elnök Dubajban beszélt az izraeli helyzetről.

Forrás: Politico2023. 12. 03. 12:52
MACRON, Emmanuel
Arras, 2023. október 13. Emmanuel Macron francia elnök (j) érkezik az észak-franciaországi Arras város Gambetta nevû gimnáziumához, miután késelés történt a tanintézményben 2023. október 13-án. A támadásban egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsebesült. Az elkövetõt a rendõrség elõállította. MTI/EPA/Pool/AFP/Ludovic Marin Fotó: Ludovic Marin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök arról beszélt, hogy Izraelnek pontosabban meg kell határoznia, hogy mit akar elérni a Hamász elleni háborújában, mivel a palesztin fegyveres csoport teljes felszámolása szerinte legalább egy évtizedet vesz igénybe.

Olyan pillanatban vagyunk, amikor az izraeli hatóságoknak pontosabban meg kell határozniuk célkitűzéseiket és végső céljukat: 

a Hamász teljes megsemmisítését – gondolja valaki, hogy ez lehetséges? Ha ez a helyzet, a háború tíz évig fog tartani

– mondta Macron szombaton.

Macron a dubai COP28 klímacsúcson tartott sajtótájékoztatóján kijelentette : Izrael számára nincs tartós biztonság a térségben, ha biztonságát palesztin életek árán érik el.

Macron azután tette ezt a megjegyzést, hogy az izraeli hadsereg fokozta a Gázai övezet bombázását, az Izrael és a Hamász közötti fegyverszünet utáni második napon, miközben Izrael a Hamászt a megállapodás feltételeinek megsértésével vádolta.

Egy palesztin tisztviselő, aki ismeri a fegyverszüneti megállapodás körülményeit, azt nyiltkozta, hogy a tárgyalások teljesen elakadtak, és jelenleg nincs kapcsolat vagy kísérlet humanitárius szüneteltetésre a harcokban.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök. (Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.