Magához tért a kárpátaljai robbantás elkövetője

Az elkövető rendőrségi információk szerint búcsúlevelet is hagyott.

2023. 12. 16. 19:50
Kárpátalja robbantás
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válságos állapotban kezelnek a kórházban két embert a tegapi Kereckei Községi Tanács ülésén történt robbantás után. Mint ismert, az ülésterembe belépve az egyik képviselő kézigránátokat robbantott, a merénylet húsz sérültjét szállították kórházba, közülük ketten még jelenleg is válságos állapotban vannak. A kórház igazgatója elmondta, hogy a sérültek közül egy személy végtatjait nem tudták megmenteni, az egyik sérültet pedig egy másik kórházba szállították. 

Újságírói információk szerint az elkövető magához tért a kórházban, súlyos az állapota, ám ki tudta hallgatni a hatóság. 

A kórtermét viszont rendőrök őrzik, hogy a sérültek családjai ne tudják megtámadni őt. Az elkövető rendőrségi információk szerint búcsúlevelet is hagyott.

Az Ukrán Nemzeti Rendőrség terrorcselekménynek minősítette az incidenst.

Korábban lapunk is írt az esetről, miszerint ukrán sajtóinformációk szerint a gránátot Szerhij Batrin képviselő robbantotta fel, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pártjához, a Nép Szolgájához tartozik.

Borítókép: Helyszíni fotó (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.